warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.IKANO-bank

ikanobank_logga

Allmänt

IKANO banken belånar inte jordbruksfastigheter eller tomter samt att de har ett krav på att alla köp skall förmedlas av en mäklare. De har också krav på att köpekontraktet skall vara klar vid tillfället då bolånet skall genomföras. Företaget erbjuder en tjänst att hjälpa till vid flytt av bolån till sig själva. Du behöver endast fylla i en ansökan. Minsta belopp för bolån är 200 000 kronor och företaget har satt en maximal gräns på bolånet till 6 000 000 kronor. För bolån till villa fins det krav för minsta boyta på 50 kvadratmeter, bostadsrätt 25 kvadratmeter och fritidshus 30 kvadratmeter. Maximala boytan är 300 kvadratmeter, oavsett typ av fastighet. IKANO-bank erbjuder också ett lån till handpenningen från 20 000 kronor upp till 600 000 kronor. IKANO-banken har krav på sina låntagare att bland annat ha en fast årsinkomst på 125 000 kronor, inte vara äldre än 70 år, och inga betalningsanmärkningar.

Belåningsgrad & kontantinsatser

IKANO banken erbjuder bottenlån upp till 95 procent av köpeskillingen vilket får effekten att kontantinsatsen endast behöver vara 5 procent av den totala köpesumman. Det under förutsättning att hela bolånet tecknas hos företaget. I annat fall är bottenlånets gräns satt till 75 procent.

Amortering

Företaget har tre olika alternativ när det gäller amorteringen för bolånet. De erbjuder rak amortering, serieamortering eller amorteringsfritt. Ett amorteringsfritt bolån går dock endast att göras för 85 procent av bolånet på villa och bostadsrätt. På de överstigande 15 procenten har företaget krav på amortering och med en gräns på minst 500 kr per månad. Amorteringstiden kan maximalt sättas till 50 år.

Avgifter

IKANO-bank har inga uppläggningsavgifter. Använder du dig av autogiro utgår även kostnaden för aviseringen. För inbetalningskort tillkommer en avgift på 25 kronor per gång. Företaget tar ut en administrativ avgift för pantbrev samt en avgift för lagfart och pantbrev tillsammans på 500 kr. Vill du ha hjälp med inskrivningsprocessen tar företaget ut en administrativ avgift på 500 kronor.

Räntor

För aktuella räntor hos IKANO banken hänvisar vi till kontaktuppgifterna ute till höger.